Over ENTERACT

‘Iedereen heeft talenten. Het is de kunst er achter te komen welke deze zijn’

Mijn naam is Renate Elferink. Drentse van oorsprong. Zwolse sinds jaren.
Met 20 jaar ervaring in de psychosociale hulpverlening heb ik de stap gemaakt naar het professionele coachvak.
Ik help jou graag verder binnen jouw vraagstuk. Bij mij vind je verdiepende vragen en inspirerende opdrachten. Ik zet je aan het werk om jouw antwoorden te vinden.

Reviews:

Doorgronden en aanjagen; woorden die mij typeren. Ik weet hoe het is om loopbaan- en ontwikkelvragen te hebben en hoe waardevol het is om te ontdekken waar je talent ligt en wat je écht wilt.
In de afgelopen 23 jaar heb ik veel met mensen en hun vraagstukken gewerkt. Zie mijn linkedin.
Van het begrijpen naar het starten tot (anders)doen; Ik zal je door dit proces heen begeleiden. Vriendelijk, soms confronterend, met humor, hart en hoofd.

Ik heb naast mijn HBO opleidingen; social work, hoger management en de registeropleiding tot professioneel coach ook diverse trainingen en leergangen gevolgd (o.a. mindfulness, mindset, arbeids- en gezondheidspsychologie en oplossingsgericht werken.)
Het werken mét mensen vóór mensen is een rode draad in mijn loopbaan. Ontwikkelvraagstukken fascineren mij enorm! De mens met al zijn dromen, worstelingen en manieren van denken & doen. Als individu maar ook in relatie tot anderen en als onderdeel van een team en organisatie. Wat drijft mensen en wat is voor hen nodig om zelf invloed te kunnen uitoefenen op de richting die ze willen inslaan? Wat is nodig om binnen het samenleven en samenwerken dátgene te doen wat energie geeft en het beste bij iemand past?

Ik heb bij anderen en mijzelf ervaren dat ontwikkeling voortvloeit uit jezelf kennen en jezelf doelen stellen. Wie ben jij? Wat is jouw verhaal? Wat drijft jou en welke beweging wil jij creëren?
Weten wat je ‘why’ is leidt onherroepelijk tot meer grip en energie.

Het is waardevol om af en toe uit jouw rijdende trein te stappen en je mee te laten nemen in de reflectiestand.
Mijn vragen zijn prikkelend en onderzoekend. Ik kom samen met jou tot de kern van jouw vraagstuk.
Met mijn onbevooroordeelde en no-nonsens houding voelen mensen zich bij mij op hun gemak en komt er snel een waardevol proces op gang. Ik kan de juiste verdiepende vragen stellen die helderheid en inzicht creëren: in gedachten, onzekerheden, patronen en doelen. Na afronding van het traject zul je meer rust, grip en kracht ervaren. Je hebt duidelijk wat je te doen hebt!

Of je nu jong volwassen bent, pas gestart met een baan of studie of al flink wat jaren levens- en werkervaring hebt, iedereen loopt in zijn werk of persoonlijke leven wel eens vast of blijft hangen in bepaalde vraagstukken. Enteract biedt professionele ondersteuning waarbij inzicht, duidelijkheid en focus, maar vooral ook doen centraal staat.

ENTER is letterlijk een druk op de knop om iets in gang te zetten. ACT staat voor actie. Duidelijke taal en beeldend voor wat coaching binnen Enteract in houdt. Tijd voor reflectie, inzicht in waar het werkelijk bij jou om draait. De trajecten hebben een duidelijke kop en staart. We starten met jouw vraagstuk. Ik neem je mee in de reflectiestand waarin inzicht, overdenken en voelen overgaan in actievoornemens. Dit doorlopende proces is essentieel binnen ontwikkeltrajecten; om patronen te doorbreken en veranderingen door te voeren; In voelen, denken en doen.